Saudi Arabia:

Riv alle kirker ned

I en bemær­kel­ses­vær­dig dekla­ra­tion af 12. Marts erklæ­rer stor­muf­tien af Saudi-Arabien, Abdul Aziz bin Abdul­lah, at det er ”nød­ven­digt at nedrive alle (kristne, red.) kir­ker i hele regionen”.
Erklæ­rin­gen er del af et svar til en dele­ga­tion fra Kuwait, som havde fore­s­purgt, om sha­ri­a­loven til­la­der byg­geri af kir­ker i emira­tet. Stor­muf­tien base­rer sin afgø­relse på en såkaldt hadith, som stam­mer fra pro­fe­ten Muham­med, som på sit døds­leje skulle have udtalt, at ”der må ikke være to reli­gio­ner på Den ara­bi­ske Halvø.”
En ledende arti­kel i The Was­hin­g­ton Times den 16. marts bekla­ger den ame­ri­kan­ske præ­si­dent Obama’s tavs­hed angå­ende stor­muf­tiens dekla­ra­tion. Avi­sen skri­ver også:
Hvis paven opfor­drede til at destru­ere alle moskéer i Europa, ville det vække vold­som fur­ore. Kloge hove­der ville kaste sig over kir­ken, Det hvide Hus ville straks udsende en bekym­ret erklæ­ring … Men når den mest ind­fly­del­ses­rige leder i den mus­lim­ske ver­den udste­der en fatwa om at nedrive de kristne kir­ker, er tavs­he­den øredøvende.
Der er ikke tale om en ube­ty­de­lig, radi­kal imam, som for­sø­ger at opildne sine til­hæn­gere med hade­fuld tale. Dette er en over­lagt, vil­let og spe­ci­fik afgø­relse fra én af de mest frem­træ­dende ledere i den mus­lim­ske ver­den. Den er ikke blot for­plig­tende for dem, muf­tien har direkte myn­dig­hed over. Den er også et sig­nal til andre i den mus­lim­ske ver­den om, at det ikke alene er til­ladt, men en pligt at øde­lægge kirker.

fra ortodoks.dk