I DAG 29. JULI/11.AUG.FEIRER VI OLSOK 
ETTER JULIANSK KALENDER
GRATULERER TIL ALLE MED DAGEN!


FADER ANDERS ÅKERSTRÖM HAR SKREVET EN TEKST 
SOM KAN LESES HER


STIKIRER TIL DEN HELLIGE LIDELSESBÆRER OLAV 1.TONE


O Olav, som Norges salige stikling ble du podet inn på den hellige kirkens tre og ble der en fruktbar gren som bar nådens frukt i rikelig mon for Kristus til næring for de troendes sjeler.

Herren gav deg å styre over Norge lik en talent, og denne fordoblet du ved din iver, o salige konge og martyr Olav, ved å utgyte ditt kongelige blod for Ham. Derfor sa Han til deg:”Stig inn til min glede, du gode og trofaste tjener”.

Synet av deg stige opp i de himmelske boliger og arve de goder som Kristus har lovet de rettferdige, o rettferdige Olav, der du nyter den guddommelige herlighet, får englenes kor til å juble, mens mennesker på jord anmoder om dine forbønner.


2.TONE: Kom, alle kristne, og la oss lovprise den seierrike kong Olav, for med sin tro behaget han Gud, og mottok martyrkronen fra Hans høyre hånd, og nå bor han med englene i det høye. Ja, la oss rope til ham av hjertet: Kom og vær med oss, o hellige lidelsesbærer, og be til Kristus Frelseren for ditt folk og for alle som ærer ditt minne.


KONDAK 8.TONE

La oss slutte oss til alle troende i Norges land / og prise den vise kong Olav som rettelig er, / for han var en stor forkjemper for fromheten og en usvikelig martyr for Kristi sannhet. / La oss be ham som han har frimodighet hos Herren, vår Gud, / at han ber om miskunn for oss som ærer ham, / så vi med glede kan synge høyt: / Fryd deg, minneverdige Olav.