Konfirmantundervisning 2014-2015

Den russiske ortodokse kirkes Hellige Olga menighet i Oslo tilbyr ortodoks ungdom i konfirmasjonsalderen mulighet til å delta i trossopplæring og innføring i menighetslivet. Selv om konfirmasjon i vestlig forstand ikke eksisterer i den ortodokse kirken, ønsker menigheten på denne måten å gi ortodokse gutter og jenter mulighet til å bevisstgjøre sin tro.

Studieopplegget for ortodokse ”konfirmanter” består av undervisning i løpet av noen samlinger, selvstendige studier, deltakelse i gudstjenestefeiring og sosialt samvær. Etter gjennomførte studier deltar ”konfirmantene” i den hellige Nattverd sammen med menigheten på en av søndagsgudstjenestene i mai-juni, og bekrefter på denne måten sin tilhørighet til kirken, Kristi legeme på jorden. Menigheten, slekt og venner har anledning til å gratulere ”konfirmantene” med at de har oppnådd religiøs myndighetsalder og er blitt fullt bevisste medlemmer i kirken.

Det arrangeres til sammen 6 samlinger (seminardager) for konfirmantene i løpet av skoleåret. Konfirmantene bør - hvis mulig – komme på alle samlingene.

1. samling - lørdag 20. september 2014 kl 14 - 16:30
2. samling - lørdag 25. oktober 2014 kl 14 - 16:30 
3. samling - lørdag 22. november 2014 kl 14 - 16:30


I tillegg til samlingene inviteres konfirmantene til å delta også andre ganger når vi har i kirken foredrag eller gudstjeneste eller et annet arrangement. 

I mai/juni 2015 kommer vi til å organisere en sluttmarkering for konfirmantkurset i kirken. Unge i konfirmasjonsalderen deltar i Nattverden med etterfølgende gratulasjon.

PÅMELDING:
Send din beskjed til elena@ortodoks.no om at du ønsker å delta i konfirmantundervisningen. Deretter sender vi deg mer informasjon.