OLAVSKAPELLET I FOLLDAL FLYTTES TIL STIKLESTAD

Интерьер часовни св. Олава в Фоллдале (2)

Olavskapellet ligger på gården til fader Jonas i Folldal. Det ble bygget i 2003 med private midler og feirer i år 10 års jubileum. Det ble velsignet av Biskop Hilarion fra Moskvapatriarkatet som nå er metropolitt med ansvar for økumeniske relasjoner. Kapellet har vært til stor velsignelse for folk på ferd gjennom dalen og andre pilegrimer. Det har vært arrangert ikonutstillinger og foredrag en rekke ganger. Nå skal fader Jonas flytte og kapellet skal flyttes til Stiklestad hvor det ikke er ortodoks kirke.

22. mai 2013 innledet man arbeidene med nedtagelse og flytting av Hellige Olavskapellet fra Folldal til Stiklestad hvor hellige Olav døde i år 1030. Prosjektet ønskes gjennomført på frivillig gaver og mange ortodokse fra hl. Olga menighet bidrar frivillig med pengeinnsamlig og arbeider i forbindelse med nedtaking og gjenreisning av kapellet.

Hellige Olga menighet har opprettet en egen bankkonto for innsamling av midler med tanke på de nødvendige utgiftene i forbindelse med nedtagelse, transportering og gjennreisning av kapellet. Budsjettrammen er ca. 350.000 kroner. Hvis innsamlingen går som man håper, kan Olavskapellet stå ferdig på Stiklestad allerede i 2014.

Gavene til Hellige Olavskapellet i Stiklestad kan settes inn på konto 3000.26.88030.

Mottaker: Hellige Olga menighet - Den russiske ortodokse kirke
Konto: IBAN NO88 3000 26 88030
Bank: Sparebanken Pluss
SWIFT (BIC): PLUSNO22


Du kan se bilder fra den siste gudstjenesten i Folldal og begynnelse av arbeidene med nedtagelse i mai 2013 her.
Foto fra kapellinvielsen i Folldal i 2003 kan du se her.