Hagia Sofia som moske


Tyrkisk vise-statsminister uttrykker ' håp ' om å se Hagia Sofia som moské

“We are looking at a sad Hagia Sophia, but hopefully we will see it smiling again soon,” Deputy PM Arınç has said at a ceremony. DAILY NEWS photo, Emrah GÜREL

 " Vi ser på en trist Hagia Sofia , men forhåpentligvis vil vi se den smile igjen snart , " sa vise-statsminister ARINC  under en seremoni .


Vise-statsminister Bülent ARINC  uttrykte håp om å se Istanbul Hagia Sophia Museum brukes som en moské og  kallte den allerede
for " Hagia Sophia moskeen " mens han snakket med journalister .
" Vi står i dag ved siden av Hagia Sofia -moskeen ... vi ser på en trist Hagia Sophia , men forhåpentligvis vil vi se den smile igjen snart , " sa ARINC  i en tale under åpningen av det nye teppe museet , som ligger ved siden av det  gamle Hagia Sofia området.
Han siterte to andre kirker med samme navn i Tyrkia som har nylig blitt omgjort til moskeer .
" Vi har nylig gjenåpnet to moskeer med samme navn for tilbedelse, en i İznik og den andre i Trabzon . Disse var allerede moskeer , men de ble brukt til ulike formål , " sa ARINC.
"Det var ingen rettslige innvendinger mot  Hagia Sophia i İznik, men det var det i Trabzon. Heldigvis har vi nå ordentlige dommere i Tyrkia som er en rettsstat , og Trabzons Hagia Sophia er nålovlig registrert som en moské , " sa vise-statsministeren .
"Jeg vil ikke si at jeg ønsker det samme for Istanbuls Hagia Sophia fordi dere vil misforstå meg . Men dette er hva jeg føler når jeg snakker om det , "la han til .
ARINC  refererte også til en artikkel om fast eiendoms rettsforhold , som sier at "steder for tilbedelse  ikke kan brukes til annet enn sitt  formål."
" Trabzon Hagia Sophia moskeen forble en moské i århundrer , men det ble omgjort til et museum etter at noen har gjort en beslutning , " la han til , og  kritiserte spesielt  salg av billetter  for å gå inn i disse bygningene .




 hurriyetdailynews.com