Liturgiske ressurser

Det er blitt lagt ut en del sider med bønner som kan brukes til personlig oppbyggelse. De kan kopieres eller skrives ut. Det er morgen og kveldsbønner, bønn før og etter nattverden samt timebønnene.

For en ortodoks troende er det viktig å starte og avslutte dagen med bønn og ære ikonene. Gjør det til en vane. Om man ikke rekker alle bønnene, kan man be innlednings og avslutningsbønnene samt noen av bønnene imellom. Har man anledning til å be en av timebønnene i løpet av dagen så vil det bli til velsignelse. Det er særdeles viktig å faste og be forberedelsesbønnene før man mottar nattverden og takke Gud etterpå. Se kirkens regler for faste.

Man kan også be Jesusbønnen i løpet av dagen. Den lyder slik: Herre Jesus Kristus, forbarm deg over meg, en synder. Bruk gjerne bønnesnor og be noen "runder" og be fadervår ved hver store knute/perle. start og slutt med innledningsbønner og avluttningsbønner.

Det er også lagt ut noe om Den guddommelige Liturgien og kalender for 2012. Den er litt tung å laste opp, så det vil bli lagt ut kalender for en måned om gangen.