Hellig Myron helliget i år

Hellige Myrra (krisma) ble helliget på Store Torsdag (Skjærtorsdag) 2012 av Den Økumeniske Patriark med deltakelse av en rekke biskoper og andre geistlige og leg folk. Laging av  Hellige Myrra foregår i en bygning ved siden av Det Patriarkale kapell og blir oppbevart i Det Hellige Magasin  som ligger i tårnet. Det Økumeniske patriarkatet distribuerer Hellige Myrra til  Ortodokse kirker over hele verden og skal brukes til konfirmasjon, en av de syv mysterier/sakramenter. I Den Ortodokse Kirke gis  denne konfirmasjon  i dåpen og ved opptagelse av konvertitter i Kirken. Hellig Myron brukes også ved innvielse av altere og antimins (alterduk). I tidligere tider ble ortodokse konger og keisere salvet med Hellig Myron under kroningen. 
Ifølge Kirkens lære  gis Den Hellige Ånd dem som  døpes og salves med Hellig Myron. De er dermed styrket i det kristne livet  og er forsterket i kampene mot synd og angrep av det onde 
Omtrent hvert tiende år nærmer beholdningen av Hellige Myrra seg slutten. . Den Økumeniske Patriark  informerer da Den Hellige Synoden  og anmoder om påfyll av  Hellige Myrra under Den store uke (lidelsesuken)  det kommende året. Hans All-Hellighet den Økumeniske Patriark informerer Primater av ortodokse kirker over hele verden  og andre Hierarker og inviterer dem til å delta.  Metropolittene for Den Økumeniske Trone samt noen legfolk gjør de nødvendige forberedelsene.  
Hellige mandag den 9. april 2012, etter Den Guddommelige Liturgi velsignet Hans-Hellighet  begynnelsen av prosessen med helliggjørelse av Hellige Myron. 
Den Økumeniske Patriarken sprinklet hellig vann på det som skulle brukes i seremonien; redskaper, og de gamle kobber kjeler. Deretter rørte han i hver kjele, plasserte biter av gamle  hellige ikoner inni. Ved avslutningen av seremonien leste Patriarken fra De Hellige Evangeliene. Seremonien fortsatte på samme måte under Hellige Tirsdag og Onsdag. 
 

På Skjærtorsdag, etter  Orthros bærte Patriarken under klokkeringing  en alabastkrukke med Hellig Myron som ble helliget et tidligere år. Andre hierarker bærer ennå ikke helliget Myron. Mot avslutningen av Den Guddommelige Liturgi kneler menigheten mens patriarken helliger den Hellige Myrra henhold til foreskrevet rituale. Den Hellige Myron blir så ført til det Hellige oppbevaringssted.

Hellig Myron blir deretter distribuert til de Ortodokse kirker rundt om i verden. Også Kirker som helliger Myron selv, blander i Myron fra Konstantinopel som et tegn på enheten i Kirken.