Pope Benedict visits the Church of the Holy Sepulchre 

Den Romerske katolske kirken i Israel planlegger å feire Påske etter ortodoks kalender fra neste år


Pastorale og ekumeniske grunner ligger bak avgjørelsen, men dessverre gjelder ikke dette Anastasis/Hel.Graven eller Betlehem, der status-qou-avtalen hindrer forandring.
http://www.catholicculture.org/news/headlines/index.cfm?storyid=13905

De katolske kirker i Det hellige land planlegger å feire påske i henhold til den ortodokse kalenderen, har lederen for fransiskanerne i det Hellige Land annonsert. Endringen kan komme allerede neste år.

Far Pierbattista Pizzabella forklarte at endringen ble gjort grunnet et ønske om å styrke de økumeniske båndene mellom katolikker og ortodokse, og også av pastoral omsorg for de mange familiene i det Hellige Land som inkluderer både katolske og ortodokse troende.

De ortodokse kirker feirer sine liturgiske fester i henhold til den gamle julianske kalenderen Noen år feirer ortodokse  påske på samme dag som katolikkerandre år kan datoene variere enten en uke (som det gjør i år) eller 5 uker. Endringen i den liturgiske kalenderen for katolske kirker ville ikke gjelde for de basilikaene i Jerusalem og Betlehem, som trekker tusenvis av katolske pilegrimer til påske og jul hvert år. Disse basilikaene styres av avtaler som dateres tilbake til det ottomanske riket, og inkluderer detaljerte avtaler om når høytidene skal feires.