1.søndag etter Pinse i Aleksander Nevski katedralen, Paris.
TIL MINNE OM ALLE HELLIGE


Etter Liturgien ledet Erkebiskop Job generalforsamling for katedralen hvor han ga en rapport for virksomheten det foregående år. 

Erkebiskopen understreket at katedralen skal være et sted for bønn som reflekterer et autentisk liv rotfestet i Kristus med nattverden som sentrum. Derfor må man etterstrebe en innbydende atmosfære, ha et åpent sinn og være besjelet med misjonsiver. Siden Kristus inviterer alle til å komme til ham, har alle sin plass i Kirken. Det er vår plikt å hjelpe folk å finne sin plass, noe som er vår felles oppgave.

Enhver sognekirke er et sentrum. Sognet er samlingen rundt Kristus i Kirken. Kirken er Guds hus, men det er også menneskers hjem siden Kirken er en stor familie. Kirken samler alle troende uavhengig av deres opprinnelse, deres kjønn, meninger, posisjon i samfunnet eller personlige historie. Alle er forenet i Kristus. Kristus er tilstede og er aktiv gjennom Kirken. Oppdraget til Kirken er et personlig møte med Kristus gjennom feiringen av de hellige mysterier. Dette er en levd tro manifestert i Liturgien. Der det ikke er noe alter, er det heller ingen kirke. 

Hellige Nikolas Cabasilas er enig med hellige Simeon av Thessaloniki at tre ting er viktig i kirken: alteret, hellig Myron og biskopen. Uten alter ville det ikke være noen biskop, prest eller diakon siden ordinasjoner ikke ville være mulig. Uten hellig Myron ville det ikke være noe alter siden alteret blir salvet med hellig Myron. Uten biskop vil det verken være noe alter eller hellig Myron fordi det ikke vil være noen til å hellige dem. Disse tre elementene alter, biskop og Myron utgjør en treenighet som er avgjørende for livet i Kirken.

I 2013 var det 238 dåpshandlinger, 72 bryllup og 30 begravelser i katedralen