Patriark Theophilus III av Jerusalem  møtte Den serbiske presidenten Nicolic



Patriark Theophilus III av Jerusalem tok imot den serbiske presidenten, som han uttrykte det, både som politisk leder og som en pilegrim, og la til at han viste at Kosovo er "Serbias Jerusalem" og at han er klar over de lidelser det serbiske folket går gjennom.

"Jeg vil takke deg for alt du gjør for den kristne ortodokse religion og det serbiske folket i særdeleshet," sa Nikolic  i Jerusalem.
"I disse dager i den siste uken av den store Faste, kunne bare et tegn fra Gud bringe oss her, til det hellige sted" sa den serbiske presidenten.

Han formidlet hilsener fra patriark Irinej av den serbiske ortodokse kirken til Theophilus III og inviterte ham til å komme til Serbia og delta i feiringen av 1700-årsjubileet for ediktet i Milano.

Jerusalem-patriarken ga Nikolic  en medalje fra patriarkatet i Jerusalem.
"Det er en stor ære å få denne medaljen. Jeg ser det som en dekorasjon for martyrene i det serbiske folket og Den serbiske ortodokse kirken, " sa President Nikolic.

Patriark Theophilus III uttrykte tilfredshet med  møtet og pekte på de nære historiske båndene mellom Serbia og Jerusalem-patriarkatet.

Du har kommet til Jerusalem både som politisk leder og som en pilegrim, sa Theophilus III.