Patriarken av Romania mottok besøk av en delegasjon fra Den ortodokse kirken i Finland

9. mai 2013 fikk Hans salighet Daniel, patriark av Romania, besøk av en delegasjon fra Den ortodokse kirken i Finland. Delegasjonen ble ledet av Hans Eminense Ambrosius, metropolitt av Helsinki. Under møtet ble saker av felles interesse  diskutert  og det ble fokusert på det gode samarbeidet i bekjennelsen av den ortodokse tro.

"I løpet av denne turen  ønsker vi å se aktiviteten til den rumenske ortodokse kirken. Den rumenske ortodokse kirke er en av de største ortodokse kirker i verden med en rik aktivitet der  vi kan lære. Den teologiske utdanning fra Romania er en av de beste, og hjelpearbeidet  er viktig her. Det var veldig hyggelig å se hvordan aktiviteten i Kirken går i Romania generelt, med å forkynne evangeliet og Kristi oppstandelse i disse dager. Fordi vi tilhører en ganske liten ortodokse kirke i minoritet i Finland, tror vi at vi vil være sterkere når vi drar tilbake til vårt land ", erklærte Hans Eminense Ambrosius til Trinitas radiostasjon.

Hans salighet Patriark Daniel takket for hjelp som den ortodokse kirken i Finland gir til rumenerne i Finland.
"Vi er glad fordi Hans Eminence Metropolitt Ambrosius kom til Romania. Han er kjent i hele Den ortodokse kirke som en aktiv metropolitt,  en god organisator og teolog. Vi er glad fordi Hans Eminense tar godt vare på de ortodokse rumenere i Finland og spesielt for de i Helsinki. Dette er grunnen til at han aksepterte en rumensk prest i hans  jurisdiksjon. Vi beundrer den ortodokse kirken i Finland fordi, selv om den er liten i antall  prester, er den svært dynamisk, godt organisert, og vid åpen for misjon og kultur og vitnesbyrd for lokal ortodoksi. Vi ber deg om å formidle Hans salighet Leon, erkebiskop av Finland, våre broderlige hilsener, og fortelle ham at vi husker med mye glede at han besøkte Metropolittdømmene av Iasi som Metropolitt av Helsinki. Nå venter vi  på hans  besøk i Det rumenske patriarkatet i Bucuresti ", sa Hans salighet.
theorthodoxchurch.info