Torbjørn Jagland møtte patriark Kirill i Moskva


21. mai 2013 møtte Thorbjørn Jagland, generalsekretær i Europarådet, Hans Hellighet patriark Kirill av Moskva og Hele Russland  i den  patriarkalske residens i hl Daniel klosteret.
.
Patriark Kirill tok opp Den ortodokse kirkes syn på samkjønnet ekteskap. Patriarken sa han ble sjokkert da de franske lovgivere presset igjennom samkjønnete ekteskap med få stemmers overvekt til tross for den enorme protesten fra millioner mennesker. Den russisk-ortodokse kirken vil aldri anerkjenne samkjønnede ekteskap, sa han. Man respekterer menneskers valgfrihet selv om det fører til synd. Den russisk-ortodokse kirke er bekymret fordi denne synden, som har eksistert til alle tider, nå blir rettferdiggjort gjennom virkemidlene i loven. Patriarken kjenner også godt til  Jaglands og andre norske politikeres syn.

Som Hans Hellighet patriark Kirill bemerket, er den russiske kirken  en integrert del av den europeiske sivilisasjon. "Vi er ansvarlige for hva som skjer i denne sivilisasjonen, for vi, i motsetning til alle europeiske land, har fått en unik historisk erfaring i det 20. århundre," Hans Hellighet sa. "Det var vårt land som prøvde å bygge samfunn uten Gud. Vi vet hva slags system det er. Av denne grunn, uttrykker vi vår vilje til å ta del i en dialog med deg og med alle berørte styrker i Europa for å reflektere over vår felles fremtid. "

2VSN_2445_1
2VSN_2454_12VSN_2400_1