Mer enn en million mennesker æret hl Andreas kors under de tre ukene i Russland, Ukraina og Hviterussland


Korset til apostelen Andreas den først kalte, ble vist frem for troende i Den russisk ortodokse kirken i de tre landene. Mennesker sto i kø opptil 9 timer for å kunne ære denne viktige relikvie. Kirkene var åpne døgnet rundt for å kunne ta imot alle troende.

Korset som apostelen Andreas engang hadde blitt korsfestet på  ble hentet fra den greske byen Patras med velsignelse av Hans Hellighet patriark Kirill av Moskva og hele Russland og erkebiskop Hieronymos av Athen og hele Hellas.

Den 11. juli kom hl. Andreas kors til  St Petersburg som regner den hellige apostel som sin høye beskytter. Hl Andreas var bror til hl.Peter som byen har fått navn etter.  Tsar Peter den store la et relikvie i en gyllen boks under grunnstensnedleggelsen for byen av hl Peter og Paulus festningen.  Ankomsten av den hellige apostelens relikvier falt sammen med tre hundre og tiende årsdagen for den russiske flåten og St Petersburg.

Korset ble bragt videre til Moskva, Kiev og Minsk, hovedstedene i de tre statene hvor flertallet at de russisk ortodokse troende befinner seg og hvor arven fra Det hellige Rus er videreført. 

pravoslavie.ru