Møtet i erkebispedømmerådet 31. juli 2013


Erkebispedømmerådet hadde møte onsdag 31. juli 2013 under ledelse av Hans Eminense Metropolit Emmanuel. Blant sakene ble diskutert:
1. Hans Eminence Metropolitan Emmanuel snakket om sin siste tur til Russland og Ukraina, hvor han ble invitert til å lede delegasjon av den økumeniske patriarkatet for å feire den 1025 årsdagen for dåpen av "russ".
2. Resultatene av høringsrunden: Sekretær for erkebiskopen presenterte resultatene av høringen om endringer i vedtektene for å utvide omfanget av mulig valg av personer som ikke nødvendigvis er relatert til erkebispedømmet i minst fem år. Det ble mottatt 206 konvolutter med 166 stemmer for og 44 mot. Resultatet kan tas for gitt, men må formelt bekreftet  av den ekstraordinære generalforsamlingen, i samsvar med vedtektene. Resultatet av denne endringen trenger egnede søkere  ikke å være knyttet til Eksarkatet i minst fem år, og at antallet  ikke er begrenset.
3. Valg av erkebiskopen: Etter å ha vurdert de innkomne forslag fra medlemmer av erkebispedømmet og menighete vedtok Rådet en liste på tre kandidater til erkebiskop:
• arkimandritt Gregorios (Papathomas)
• arkimandritt Job (Getcha)
• arkimandritt Simeon (Cossec)
Denne listen vil bli videresendt til den økumeniske patriarkatet for godkjenning av Hans Hellighet patriark Bartolomeus og Den hellige synoden synoden for å kunne stemmes over på ekstraordinær generalforsamling i november 2013.
4. Den ekstraordinære generalforsamlingen skal stemme over endring av vedtektene, og velge  ny erkebiskop 1. og 2. november i Paris. Det vil starte med en liturgi  i hl. Alexander Nevskij katedralen.
Invitasjonene til denne ekstraordinære generalforsamlingen og generalforsamlingen vil bli sendt ut i slutten av August
5. Den ordinære generalforsamling fortsetter etter valget av erkebiskopen 1 og 2. november 2013. I sitt program inkluderer moralske og finansielle rapporter vedr. livet i erkebispedømmet i løpet av de siste tre årene og valg av halvparten av medlemmene i  erkebispedømmetrådet.
6. En delegasjon av medlemmer fra erkebispedømmetrådet vil reise til  det økumeniske patriarkatet i slutten av august.