DEN SYRISK  ORTODOKSE PATRIRKEN ZAKKA ER DØD I EN ALDER AV 80 ÅR

    
Patriarken i Den syrisk-ortodokse kirke Ignatius Zakka Iwas, leder av en av verdens eldste kristne kirker, er død 80 år gammel.
Syriske statlige nyhetsbyrået SANA sa han ble innlagt på et tysk sykehus for behandling 20 februar. Han døde på fredag 21.mars ​​i Tyskland etter lang tids sykdom, sa den offisielle nyhetstjeneste.
Hans 'offisielle tittel var patriarken av Antiokia og Hele Østen. Hans kirke, kjent som den syrisk-ortodokse kirke, ble grunnlagt i år 452 etter  skisma med mesteparten av verdens kristne. Kirken har mer enn 4 millioner medlemmer som bor i Syria, Libanon og Irak selv om det er også betydelige lokalsamfunn i Tyskland, Sverige og i USA, hvor innvandrere fra det nære Østen introduserte troen på slutten av det 19. århundre.
Han ble født i den nordlige irakiske byen Mosul. Han ble innsatt som patriark i 1980 i St. Georgs patriark-katedral i Damaskus.
Før det var han  hovedstadsbiskop i Mosul. Han var erkebiskop av Bagdad og Basra da han ble patriark. Siden da har han bodd og jobbet i Damaskus, sete for den syrisk-ortodokse kirke. Han tilbrakte også to år på begynnelsen av 1960-tallet i New York city, studerte ved Episcopal Church General Theological Seminary i downtown Manhattan.
Da han feiret gudstjenester på St. George-katedralen som ligger i den inngjerdede delen av Damaskus, brukte han  syrisk, en moderne versjon av arameisk - språket Jesus Kristus antas å ha snakket.
Kirkens tjenestemenn sa fredag at ​​levningene hans vil bli brakt fra Tyskland til Libanon. Derfra vil de overført til Syria  for begravelse.
pravoslavie.ru
Den syrisk-ortodokse kirke har en stor katedral i Södertälje. Kirken har 40 prester og flere biskoper bare i Sverige. Kirken kan følges på Facebook:
Syrisk-Ortodoxa-Kyrkans-Ungdomsforbund