Æring av Kristi tornekrone

(JPEG)På fredag 21. mars 2014 deltok Hans Eminense erkebiskop Job av Telmessos  på messen for Kristus forløseren feiret av Hans Eminense kardinal André Vingt-Trois, erkebiskop av Paris, i Sainte-Chapelle i nærvær av Kristi tornekrone og hellige pasjonsrelikvier  i anledning av 800 års jubileet for fødselen og dåpen til hl Ludvig.

Tornekronen ble nevnt tidlig i det femte århundre. I slutten av det tiende århundre ble den hellige Tornekrone overført til Konstantinopel av pilegrimer fra Jerusalem.  Der det ble oppbevart sammen med levningene fra Kristi pasjon i keiserpalasset. Tornekronen ble kjøpt i 1239 av kong Ludvig IX av Frankrike, den fremtidige hl. Ludvig, som bygde  Sainte-Chapelle, der den ble overført i 1248. Etter den franske revolusjonen, ble Tornekronen bevart i Nasjonalbiblioteket fram til 1804, da Napoleon ga den til erkebiskopen av Paris som lot den oppbevare i katedralen Notre-Dame.

Fredag ​​28 mars vil erkebiskop Job av Telmessos delta i æringen av Kristi tornekrone i Notre-Dame de Paris kl. 15:00, sammen med koret fra Alexander Nevskij-katedralen. Medlemmer av Eksarkatet er også  invitert til å være tilstede.

På slutten av pave Frans og den økumeniske patriarken Bartolomeus møte  i Det hellige land 25. mai, i anledning femtiårsjubileet for det historiske møtet av pave Paul VI og patriark Athenagoras i Jerusalem, vil det bli en økumenisk bønn i Notre-Dame de Paris ved Kristi tornekrone  tirsdag 20 mai 2014 kl 19:30 for å be om at dette møtet bærer frukter og om fred i Midtøsten.