ORTODOKS KIRKE VANDALISERT I ISTANBUL

    
En gruppe unge kjeltringer, tilsynelatende fra de pro-kurdiske Peoples 'Democratic Party (HDP), har vandalisert en ortodoks  kirke i Istanbul. Politiet ble varslet om hendelsen, men nektet å gripe inn.
Skjendingen fant sted søndag for en uke siden. Kirken, Agia Paraskevi, ligger i Kazlicesme, like utenfor Konstantins bysantinske mur.
Kirken er kjent for sin hellige kilde
Kirkens vaktmester Athanasios Ozkaremihologlu sa at en gjeng med unge menn tvang seg gjennom bygningens inngangsdør. Etter å forårsaket kaos, tok de flere hellige gjenstander og klokken fra den historiske kirken.
Til slutt søkte han tilflukt i en nærliggende politistasjon. Men politiet som var på vakt  nektet å gripe inn,  og sa at det ville gjøre vondt verre.
Den beklagelige handling  skjedde en uke før siste søndags lokalvalg, under feiringen som markerer Nowruz, det iranske nyttår, som faller på den første dagen av våren, og er  feiret over hele regionen.
Før vandalene forlot helligdommen, hengte de opp to HDP flagg. Partiet har mange kurdiske medlemmer. For enkelte observatører er hendelser som dette er ikke noe nytt. Provokasjoner er vanlig i valgkampen. Partiet AKP har styrt landet siden 2002. 
Hans hellighet, den økumeniske patriark Bartolomeus  har uttrykt sin beklagelse og indignasjon,  og oppfordrer politiet til å kaste lys over hva som skjedde.
pravoslavie.ru