Den Serbiske Patriarken: Kirken vil aldri overgi  Kosovo




 
Den serbiske ortodokse patriarken, Irinej, kalte til enhet blant serbere, og sier til at Kirken  (SPC) aldri vil godta at Kosovo "blir gitt bort".

Irinej oppfordret folk til å være forent i politikk og alt annet, fordi serberne er et lite folk og den eneste måten å overleve var gjennom samhold og noen verdier verden ville forstå og støtte.

"Det er urealistisk for oss, og jeg tror serberne og SPC, som alltid har vært med folk, vil aldri godta hva som kan leses i pressen i dag -« en sivilisert overgivelse av Kosovo », fortalte han Tanjug i et intervju onsdag.

Ingen i verden har gjort noe sånt, og kalte det sivilisert, bemerket Irinej, og legger til at det var godt kjent hvordan områdene ble tatt og erobret - gjennom krig og makt.

Serberne ser ikke Kosovo som et geografisk område, men som hellig grunn, understreket han, og legger til at det også var visningen av SPC hellige forsamling av biskoper.

De hellige stedene i Kosovo er ikke fra i går, men har vært der i århundrer, bemerket han.

"Og til slutt, er det patriarkalske residens i Peć patriarkatet (i vestlige Kosovo), som betyr at boligen ville, ifølge den logikken, være i et annet land," han bemerket.

Han frykter at en dag, når det ikke finnes noen militær styrke i Kosovo, vil serberne ikke kunne overleve.

"Alt har blitt gjort for å gjøre det overlevelse umulig for de få serbere som har returnert. Drapene (av serbere) gjøres for å skremme dem til å forlate sine hjem," sier patriarken.
  (Kilde: Tanjug 12/7)