JERUSALEM-PATRIARKATET MENER DET KUN KAN VÆRE EN STAT I DET HELLIGE LAND 
 

Det vil aldri være mulig å etablere to stater i Det hellige land, en jødisk og en palistinsk. sier erkebiskop Teodosios av Sebastia i Jerusalem-patriarkatet. Erkebiskop Teodosius er den første arabiske biskop i Jerusalem-patriakatet og er en viktig røst for arabiske ortodokse i Det hellige land. Han var for noen år siden invitert av det ortodokse kirkeakademiet å komme til Norge, men ble forhindret av de vanskelige forhold i Israel.

Man kan ikke ha krig for alltid, sier han, fred er nødvendig. Men to stater kan aldri bli vellykket. En demokratisk stat for alle innbyggere i Det hellige land med jøder, kristne og muslimer med ett parlament, regjering og leder av staten er den eneste mulighet.

Erkebiskopen forteller hvordan han befinner seg selv i en vanskelig situasjon. Han ble født i Israel og er Israelsk statsborger og reiser med Israelsk pass. Men fordi han som arabisk biskop tar opp palestinernes rettigheter, blir han av Israelsk etterretningstjeneste oppfattet som en fiende av Israel.  

theorthodoxchurch.info