Button for Jerusalem 2014 

 

Møte i Jerusalem 2014

Økumenisk Patriark Bartolomeus og pave Frans


I fjor, på sitt  besøk i Roma i forbindelse med innsettelsen  av den nyvalgte pave, inviterte Den Økumenisk Patriark Bartolomeus i pave Frans til en pilegrimsreise til Det hellige Land for å minnes og feire femtiårsjubileet for det historiske møtet i Jerusalem mellom deres forgjengere, patriark Athenagoras og pave Paul VI i 1964.
18. februar 2014 drøftet den hellige synode det kommende møtet i mai som allerede var formelt kunngjort av Vatikanet, mellom økumeniske patriarken Bartolomeus og pave Francis. Møtet vil bekrefte de broderlig forhold mellom de to "søsterkirker" og vil fremme  enhet og forsoning blant kristne kirker samt ikkevold og fred over hele verden, spesielt i Midtøsten.

Uttalelse av Hans All-Hellighet angående møtet i Jerusalem med pave Frans

"Med forventnings glede og en vedvarende følelse av brorskap, gleder vi oss senere i år i den hellige byen Jerusalem, til  jubileums-møte med vår elskede bror i Kristus, Hans Hellighet pave Frans. Dette femtiårsjubileet for det historiske møtet mellom den avdøde pave Paul VI og vår stadig minneverdige forgjenger patriark Athenagoras er en enestående mulighet til å utdype de broderlig bånd mellom Peter og Andreas,  for begge våre bispedømmer skylder sin grunneleggelse fra dem.  Av denne grunn, uttrykker vi i det vi følger i fotsporene til pave Paul VI og patriark Athenagoras,  vårt ønske om å videreutvikle forholdet mellom den romersk-katolske og ortodokse kirker. For to tusen år siden i  gikk lyset ut fra graven i Jerusalem. Kan det være i Jerusalem  der lyset igjen i fred, gjensidig tillit, og broderlig kjærlighet skal skinne klart, av hensyn til våre to kirker og av hensyn til hele verden. "

På Phanar, 18 februar 2014