Johannesakademin arrangerar en pilgrimsresa till Gamla Valamo kloster  25-31 maj 2014
Valamo kloster ligger på en ö i sjön Ladoga och det är en plats dit pilgrimer färdats i många hundra år. Välkommen med på en yttre och inre resa till det som ofta kallats för ”Nordens Athos”, en legendarisk plats i Rysslands och Finlands historia! Med moderna hjälpmedel som buss och båt tar vi oss dit men väl där gör vi också en egen pilgrimsvandring.
Valamo
Avresa sker söndagen den 25 maj kl 17.00 med M/S Silja Serenad. Från Helsingfors går sedan resan till Villmansstrand (Lappeenranta) där övernattning sker. Därefter vidare färd till Sortavala och bärplansbåten till ön Valamo. Onsdagen och torsdagen tillbringas på klostret med dess vackra omgivningar och många kapell.
Återfärden sker sedan med en övernattning i Imatra, besök i Borgå och hemfärd med båt från Helsingfors. Ankomst till Stockholm lördagen den 31 maj kl 09.00.
Priset för resan är 980 € per person i dubbelrum/hytt (nuv. kurs ca 8820 SEK) resp.1.233 € per person i enkelrum/hytt (dock finns inte enkelrum på hotel Igumenskaya under vistelsen på Valamo), Reservation för ev. prisändring fr o m 2014.
Bindande anmälan senast 13/2 2014 till chrestinapahlsson@gmail.com som också ger mer detaljerade upplysningar om resan.
Johannesakademins medlemmar har företräde tom 1 februari 2014!

http://johannesakademin.wordpress.com/