FN matvareuke

Hans All-Hellighet Bartolomeus  vedrørende verdens matvareuke
Til ærede José Graziano da Silva, generaldirektør for FNs organisasjon for mat og landbruk, vår elskede i Herren: nåde og fred fra det høye.
Det er med oppriktig glede at vi kommuniserer med deg svar på ditt  brev for å informere oss om den kommende Verdens matvareuke, som ble etablert av FN og vil bli fulgt over hele verden 15-19 oktober 2012. Årets tema er "Bærekraftig fred for en bærekraftig fremtid."
I en verden som stadig er delt av uhemmet rikdom og grådighet så vel som av uforsvarlig fattigdom og lidelse, vil vi gjerne understreke det moralske imperativ om å overvinne sult i verden, spesielt på Afrikas Horn og Sahel. Videre, i en tid med økende forståelse av sammenhengene i alle mennesker og alle ting, vil vi gjerne understreke vår etiske ansvar for å innføre et enklere og mer sparsommelig liv på grunn av bærekraftig balanse i vår verden, spesielt på grunn av fremtidige generasjoner .

Vi er alle møtt med følgende utfordringer: Hvordan kan vi leve på en slik måte som fremmer fellesskap og harmoni, snarere enn splittelse og lidelse? Hvordan kan vi erkjenne "jorden som Herrens" (Salme 23,1), snarere enn som vår egen? Og hvordan kan vi bevege oss bort fra det vi ønsker å det verden trenger?
Derfor har vi helhjertet oppfordre alle våre trofaste i ortodokse kirker over hele verden til å huske dem som lider og å arbeide gjenopprette et rettferdig samfunn, der alle har nok, der maten er delt, og hvor ingen barn lider på noen måte av underernæring. Dette gir en dypere innsikt gjennom den kristne praksis i fasten, som har som mål ikke så mye på å gi opp, men heller å gi. Dette er også de grunnleggende implikasjoner av eukaristiens sakrament, som er svanger med muligheten til å utdype vår forståelse av fellesskap.
Vi ber om at du blir velsignet med en fruktbar tjeneste i dine oppgaver innen FNs organisasjon for mat og landbruk, bønnfaller vi vår allmektige Gud for å veilede deg og holde alle hans folk i kjærlighet og fred.



Bartholomew
Erkebiskop av Konstantinopel-Nye Romog Økumenisk Patriark