ORTODOKS PREST BLE NOMINERT TIL NOBELS FREDSPRIS
  
Blant store personligheter fra hele verden,er en ortodoks prest kjent som "hellig"av fanger nominert til Nobelsfredspris,

Fader Gervasios fra Thessaloniki har viet sitt liv til å tilby hjelp til trengende fanger. De siste 35 årene har han bidratt til frigivelse av 15200 trengende fanger som kommer fra 90 land, etter å ha samlet inn mer enn € 4.100.000!

Kunstnere og forskere fra fem kontinenter har foreslått arkimandritt Gervasios Raptopoulos som kandidat til Nobels fredspris. Som vi vet gikk fredsprisen i år til EU.

Fr. Gervasios organisasjon for frigivelse av ubemidlede fanger "Hosia Xeni" har gjort et stort bidrag i 35 år.

De bidrar til å gjenvinne friheten folk på interneringssenteret for små lovbrudd som  ikke har råd til kausjon.
De tilbyr den innsatte klær, sko og mulighet for personlig hygiene. Også økonomisk bistand for grunnleggende behov for tannlegebehandling, samt  bistand til familiene. En månedlig beløp på 300 euro er gitt til fangenes barn i utlandet før de har fullført sine universitetsstudier. De bidrar til rydding, rengjøring og oppvarming av fengsler i landet.

Pengene som betales for frigjørelsen  av tusenvis av fanger kommer fra frivillige bidrag fra tusenvis av greske filantroper og folk som bor i utlandet.


 Orthodox Christian Laity