Fra bispedømmet

Kommuniké fra bispedømmets administrasjon

16 oktober 2012

Lørdag 13. oktober da
erkebiskop Gabriel kom tilbake fra et besøk i klosteret Gudføderskens beskyttelse , fant  han i sin post en  innkalling til møte i Paris 'Tribunal de Grande Instance' (tingrett) forlangt av fem medlemmer Alexander Nevskij-katedralen i Paris´ råd: Diakon Jean Drobot, Madame Karin Wothe, Hr Basile de Tiesenhausen, Hr Viktor Loupan, Hr Vadim Tichonicki. Disse fem medlemmer, som er i konflikt med erkebiskop Gabriel, har besluttet å løse sin uenighet for en domstol ved å innkalle erkebiskop Gabriel som rektor og president for 'Association cultuelle' ved katedralen.
Ved å forfølge
sin erkebiskop i en sivil domstol  , er disse fem personer involvert i en handling som er i strid med kanonene (canons 6 av andre økumeniske konsil, 9 av 4. Økumeniske Råd, 12 av Rådet for Antiokia, 15 i Rådet for Carthage). En geistlig eller en lekmann kan ikke ty til de sivile domstoler mot sin biskop.

I samsvar med kirkens regler og vedtekter i erkebispedømmet (artikkel 8, § 5), har erkebiskopen henvist saken til disiplinærutvalget for å avgjøre denne saken. Disiplinærnemnden er sammensatt av erkeprest Vladimir Yagello (leder), Protopresbyter Anatole Rakovitch,  erkeprest Jivko Panev og erkeprest Serge Sollogoub.

Erkebiskop Gabriel ønsker å uttrykke sin dype følelser og sin smerte i forbindelse slike handlinger. Han kaller på alle de troende av vårt bispedømme til å be om at fred og harmoni kan bli gjenopprettet i våre hjerter.