Metropolit Filip  oppfordrer ortodokse i USA til å kontakte kongressen angående Syria


Metropolit Filip uttrykker sin bekymring  hvis USA initierer et bombeangrep på Syria , kan det føre til total utryddelse av det kristne nærvær i Midtøsten .  


Metropolit Filip skriver:
"Som de av oss med dype røtter i Syria allerede vet , vil flere bomber og destabilisering av landet bare føre til ytterligere blodsutgytelse og ødeleggelse. Etter min mening, basert på  livslang kunnskap om dette området av verden, tjener det verken USAs interesse, eller de syriske folk (eller folk i Midt-Østen for øvrig for den saks skyld)  å bombe og ytterligere destabilisere landet. Ekstremist-grupper som Al - Kaeda bare venter på at den syriske regjeringen og infrastrukturen svikter. Resultatet av en slik bombing ville være enda et skritt i utryddelsen av vårt kristne nærvær i Midtøsten, et nærvær som dateres til begynnelsen av kristendommen. Vår kirke har allerede lidd sterkt og har nye martyrer som venter på å bli herliggjort - vi trenger ikke flere!

Derfor oppfordrer jeg dere alle i løpet av de neste dagene til å ta kontakt med respektive senatorer og kongress folk for å oppfordre dem til å stemme nei til  ensidig militær aksjon fra USA. Tid er viktig, så vennligst distribuer denne e-posten til alle du kjenner så raskt som mulig og del denne meldingen på Facebook og andre massemediers nettsteder."