Patriark Bartolomeus: Sammen med vår bror Frans, skal vi be for fred i Syria

 
Den ortodokse kirken "tar imot pavens oppfordring om en dag med bønn og faste". Patriarken gir også en appell til verdens ledere som er samlet til G20. Må Gud "opplyse ditt sinn", "krig må unngås for enhver pris."

Det økumeniske ortodokse patriarkatet "ønsker velkommen appellen fra vår bror i Kristus, pave Frans, om en dag med bønn og faste for fred i Syria, Midtøsten og verden, en bønn som har vært konstant siden den blodige konflikten startet i Damaskus, "sa den økumeniske patriarken av Konstantinopel, Bartholomeus i, under et offisielt besøk til Estland.

"Det økumeniske patriarkatet og vi personlig ser frem til utviklingen av situasjonen i Syria, og mer generelt i Midtøsten, og ba om at freden skal seire," sa patriarken under et møte  i det estiske parlamentet Ene Ergma.

Bare hvis det blir fred "vil det være mulig for kristne i Midtøsten å fortsette å leve  i deres land, sa Patriarken.


"La oss nøye følge G20-toppmøtet i St. Petersburg, og la oss håpe at beslutninger som blir tatt, vil bli brukt til å bidra til en fredelig løsning på det politiske spørsmålet i Syria."

Patriarken ønsker "velkommen pave Francis appell til de kristne i jorda for å forenes i bønn og faste neste lørdag, slik at freden kan råde i det brennende syriske landet, i håp om at Gud kan opplyse  politikerne og hindre militære aksjoner som uunngåelig ville resultere i døden av uskyldige ofre. "

I slutt sa han, "Også vi skal gi akt på kallet fra vår bror i Kristus, Frans, å be neste lørdag for dette formålet som vi alltid har gjort siden starten av den blodige konflikten i Syria."


 Asia News