Ortodokse biskoper med Erklæring om Ekteskapet

 



På den siste dagen i sitt årsmøte, utstedte forsamlingen av kanoniske ortodokse biskoper i Nord-og Mellom-Amerika følgende uttalelse om Den ortodokse kirkes uforanderlige posisjon om ekteskap og seksualitet .

    Til våre ortodokse troende

    1. Vi , forsamlingen av kanoniske ortodokse biskoper i Nord-og Mellom-Amerika, som representerer millioner av ortodokse kristne i USA , Canada og Sentral-Amerika , uttrykker vår dype bekymring over de siste handlingene fra  våre respektive regjeringer og visse samfunnsmessige trender angående  ekteskap, særlig legalisering av samliv av samme kjønn.

    2 . Den ortodokse kristne lære om ekteskap og seksualitet, solid forankret i Den hellige skrift , to årtusener av Kirkens Tradisjon og kirkerett , mener at ekteskapets sakrament består i foreningen av en mann og en kvinne , og at ekte ekteskap gjenspeiler den hellige enhet som eksisterer mellom Kristus og hans brud , Kirken.

    3 . Personer med homofil legning må bli tatt vare på med den samme nåde og kjærlighet som er skjenket hele menneskeheten ved vår Herre Jesus Kristus. Videre er kirken et åndelig hospital, hvor vi alle er kalt til å finne helbredelse av vår falne menneskehet gjennom Jesus Kristus, som antok menneskelig natur for å gjenopprette den. Alle av oss sliter med ulike lidenskaper, og det er bare innenfor Kirken som vi finner midler til å overvinne disse lidenskaper med hjelp av Guds nåde.  Seksuell tiltrekning utenfor det sakramentale ekteskap, om det er  tiltrekning av heterofile eller homofile, fremmedgjør oss fra Gud.

    4 . Vi formaner prestene og de troende i Den ortodokse kirken til å være vitne om den tidløse Kristi lære ved å streve for renhet og hellighet i sine egne liv , ved å instruere sine familier og lokalsamfunn i forskriftene i Det hellige evangelium , og ved å plassere sin lit til vår Herre , som "har overvunnet verden. " (Joh 16,33)

    5 . Til slutt oppfordrer vi våre trofaste til å gå til sin sogneprest eller åndelig far med spørsmål eller kommentarer om denne erklæringen og dens praktiske konsekvenser i hverdagen .

Forsamlingen av kanoniske ortodokse biskoper i Nord-og Mellom-Amerika er en av forsamlingene med 12 biskoper som er etablert i ulike geografiske regioner over hele verden. Det består av alle aktive kanoniske ortodokse biskoper i Nord-og Mellom-Amerika , i hver jurisdiksjon.
Forsamlingen forventer å holde sitt neste møte i september 2014.