Den russiske kirke i Det hellige land


 
Patriark Kirill påpeker viktigheten av Den russisk-ortodokse kirkens tilstedeværelse i Det hellige land.

Amman, 14. november 2012

Patriark Kirill av Moskva og hele Russland mener returnering av Moskva-patriarkatet til Det hellige land er en god prosess.

"Retur av Hellige Rus til det Hellige Land vil ha en positiv effekt og gode konsekvenser både for det åndelige liv av våre folk og livet til ortodokse mennesker i det Hellige Land," sa han til journalister på Jordan flyplassen, da han summerte opp resultatene av sitt besøk i det hellige land.

Patriarken sa at hans besøk spilte en svært viktig rolle fordi det involverte innvielse av Alle helgners kirke i Jerusalem og et besøk til den russiske Pilgrimshus i Jordan.

"Dette er nye viktige skritt, som er rettet mot å øke tilstedeværelsen av den russisk-ortodokse kirken i Det hellige Land. Når vi snakker om å øke tilstedeværelsen, mener vi ikke økningen av sin fysiske tilstedeværelse, men vi primært mener det er viktig å sikre at så mange vår pilegrimer besøker det hellige land som mulig ", sa patriark Kirill.

Patriarken sa en økning i antall pilegrimer vil styrke folk åndelig og vil "øke Russlands bånd med de landene hvor hellige steder ligger."

"Vi kan allerede se hvor omfattende vedlikehold og restaurering arbeidet som blir utført i kirkene i Jerusalem patriarkatet er. De økonomiske mulighetene i Jerusalem kirken øker ved tilstedeværelse av våre pilegrimer. Vi er veldig glade fordi de hellige stedene har vært i behov av alvorlig restaurering i mange år, "sa han.

pravoslavie.ru