Kristne i Israels hær


Erkebiskop Hanna fordømmer israelske forsøk på å rekruttere kristne til den israelske hæren

Jerusalem, 4 november 2012

Erkebiskop Attalla Hanna fra den greske ortodokse kirken i Jerusalem, uttrykte sterk fordømmelse overfor israelske forsøk på å rekruttere arabiske kristne fra 1948 territoriet (Israel) til det israelske militære som okuperer deres folk og deres land.

Fader Hanna fordømte sterkt de som holdt møter med israelske tjenestemenn i et forsøk på å oppmuntre unge arabiske kristne til å bli med i den israelske okkupasjonsstyrken, og sa at disse personene ikke utgjør de palestinske kristne.

Hanna la til at kristne i det hellige land er arabere og palestinere og vil ikke være en del av det militære som opptar og undertrykker sitt folk.

Han sa også at Israel gjennomfører en konspirasjon som tar sikte på forvisning den arabiske kristne befolkningen fra sin nasjonale identitet, og legger til at de kristne i det hellige land er en viktig del av den arabiske nasjon.

Uttalelsene fra erkebiskop Hanna kom etter israelske forsvarsdepartementet tjenestemenn holdt et møte i Nasaret Illit by med en rekke kristne prester, og oppfordret dem til å oppmuntre de arabiske kristne til å bli med i det israelske militæret.

I andre media har den islamske bevegelsen i 1948 territoriet, advart unge arabiske menn "fra å falle i den israelske felle som tar sikte på å skape sekteriske konflikter i den palestinske nasjonen i det okkuperte Palestina».

Den islamske bevegelsen oppfordret alle arabiske politiske partier i landet til å spille en viktig rolle for å motvirke gjentatte israelske forsøk på å rekruttere arabiske unge i den israelske hæren.

pravoslavie.ru