Hans All-Hellighet Bartolomeus hilsen ved tronstigningen av den nye koptiske paven


File:Pope Tawadros II in papal clothes enthronement.jpg 
I anledning tronstigningen av Hans Hellighet pave Tawadros II
(18. november 2012)

Kjære bror i Kristus, pave Tawadros II,

Det er med stor og ekte glede at vi i person av vår offisielle representant, Hans Eminense Metropolitt Gennadios av Sassima, deltar - med alle prester og legfolk over hele verden - i denne høytidelige og historiske milepæl i din hellige koptisk kirke, som i dag hyller og omfavner sin nye elskverdige åndelige leder.

Du etterfølger en respektert Pave, Shenouda III, som i over 40 år ledet den gamle og ærverdige kirken, som kan spore sine røtter fra arven til hl Markus, apostelen og evangelisten, ut av ørkenen til et lovet land, hvor det nå nyter et bredt rykte for sine åndelige tradisjoner i bønn og klosterliv.

Det er her klosterlivet startet og blomstret med slike hellige personligheter som Antonius den store, Paulus eneboeren, Paisius "stjernen i ørkenen", Pachomius Kenobiten, og Makarios av Alexandria. Og i dag, kjære bror i Herren, er det fra samme kilde som du mottar det pastorale ansvar for en kirke som ser  til deg for råd og veiledning,  i denne avgjørende perioden for din nasjon spesielt og hele Midt- øst generelt.

I denne forbindelse, har din utdanning og dannelse - både i den sekulære verden av vitenskap så vel som i den åndelige verden av dydene -  riktig forberedt deg for den edle oppgaven med å definere rollen i din Kirke både her og i utlandet i lys av det skiftende politiske klima, men særlig i lys av din faderlige kjærlighet til de unge i kirken din.

Det er vår oppriktige bønn å fortsette den teologiske dialogen mellom våre to Kirkefamilier for å bringe vellykkede samtaler i løpet av de siste tiårene til en meningsfull og fruktbar konklusjon.

Derfor, kjære bror, pave Tawadros, kan dine år være mange og sunne; kan din tjeneste være konstruktiv og fruktbar, og kan ditt lederskap være klarsynt og med medlidenhet. Vi vet at tjenesten hittil som biskop, munk og teolog vil være uvurderlig ressurser som - vi i inderlig bønn - av guddommelig nåde vil rikt velsigne og forme for  kirken, for berikelse av forholdet mellom våre kirker, og til nytte for hele Guds verden.

Vi vil helhjertet gratulere deg og ser frem til å samarbeide med deg i arbeidet med å fremme hellighet, fred og rettferdighet for at Hans "vilje skje på jorden som i himmelen."

Din kjære bror i Kristus

+ BARTOLOMEUS
Erkebiskop av Konstantinopel - Nye Rom
og Økumenisk Patriark

patriarchate.org


Pave Tawadros IIs tronstigning

President Mursi var ikke tilstede ved tronstigningen:
http://english.alarabiya.net/articles/2012/11/18/250411.html