Synaxis erkeengelen Mikael

 

SYNAXIS FOR ERKEENGELEN MIKAEL OG ANDRE ENGLEMAKTER    8.nov/21.nov

Synaxis for lederen for de himmelske hærskarer, erkeengelen Mikael og de ​​andre himmelske ulegemlige makter: Erkeenglene Gabriel, Raphael, Uriel, Salatiel, Jegudiel, Barakiel, og Jeremiel ble etablert på begynnelsen av det fjerde århundret ved konsilet i Laodikea som møttes flere år før det første økumeniske Konsil. Den 35. Kanon fra konsilet i Laodikea fordømte  tilbedelse av engler som guder og herskere av verden som kjettersk, men bekreftet deres rette ærbødighet.

En festdag ble etablert i november, den niende måneden etter mars (årets begynnelse i antikken) siden det er ni nivåer av engler. Den åttende dagen i måneden ble valgt for Synaxis av alle ulegemlige himmelens makter siden Dommedag kalles den åttende dagen av de hellige fedre. Etter utløpet av vår tid vil den åttende dag komme, og da skal "Menneskesønnen komme i sin herlighet, og alle englene med ham" (Matt 25:31).

Englene er rangert i tre hierarkier: høyeste, midtre og laveste. Det høyeste hierarki inkluderer: Seraphim, Cherubim og Troner.