105.000 døde kristne

 
I 2012 har 105 000 kristne dødd for sin tro 
Ifølge statistikk samlet inn av Den katolske kirke, har det i løpet av året 2012 dødd rundt 105 000 kristne  for sin tro over hele verden . Denne informasjonen ble kunngjort av koordinator for Observation Commission for Religious Freedom i Italia, Massimo Introvigne.

Statistikken viser at hvert femte minutt dør en person i verden fordi han er en tilhenger av Kristus.

Forskeren skiller de farligste områdene, som for det meste ligger på det afrikanske kontinentet: Nigeria, Somalia og Mali, der folk er  redd for å komme til kirken. Stor risiko eksisterer også i Pakistan, enkelte regioner i Egypt, land der totalitære kommunistiske regimer som fortsatt eksisterer i dag som Nord-Korea, eller land som er under påvirkning av etniske nasjonalister, som India.

Årsakene til hat mot kristne er først og fremst  aggressive ideologier som fører til grusomme forfølgelser, mord og tortur, for eksempel  islamske radikale fundamentalisme,  aggressiv etnisk nasjonalisme, og de gamle kommunistiske ideologier. Det er  en forskjell mellom  intoleranse i enkelte kulturer og diskriminering basert på urettferdige rettssaker som vi fortsatt kan se  i vestlige land, som paven i Roma bemerket i sin encyklika for Freds dagen 2013.

Paven har snakket med medlemmer av den romerske Kurien at det er også en fare forbundet med et kulturelt diktatur som tvinger bestemte ideologier, hvorav den ene er "kjønnets" ideologi. Disse ideologiene føler seg åpenbart  truet av kristne og kirken, som taler dem imot, og derfor  igangsetter de en kampanje av intoleranse og diskriminering.