Hundreårsdagen for hl Nikolai katedralen i Nice, 29. desember 2012 http://cdn3.vtourist.com/4/3946255-It_may_look_like_Disneylandbut_its_not_Nice.jpg
19. desember ble hundreårsjubileumet for hl.Nikolai katedralen i Nice feiret. Den høytidelige liturgi ble ledet  av biskop Paulus, Metropolit av Rjazan. Han var omgitt av flere biskoper som kom til Nice for anledningen; erkebiskop Markus av Egorievsk, erkebiskop Innocent av Vilnius og Litauen, erkebiskop Mikael av Genève og Vest-Europa, biskop Ambrosius av Gatchina, rektor ved Det Teologiske akademi i St. Petersburg, biskop Nestor Korsun, biskop Barnabas av Cannes (Utenlandskirken). "Den russiske ambassadøren til Frankrike, Alexander Orlov, var også til stede.
IMG_0299
Katedralen ble bygget med private midler fra Tsar Nikolai II i 1912. Katedralen er en av de største ortodokse kirkene i Vest-Europa og har 250.000 besøkende hvert år. I 2013 starter en omfattende rehabilitering av katedralen. Katedralen i Nice tilhørte tidligere vårt erkebispedømme, men ble overført etter en omfattende sak i rettsapparatet til Moskva-patriarkatet.