Kommuniké fra erkebiskopens kontor

http://www.exarchat.eu/IMG/jpg/_DSC5030.jpg
Hans Hellighet patriark Bartolomeus besøkte erkebiskop Gabriel

I anledning det offisielle besøket patriarken gjorde i Frankrike, 10-12 desember 2012, hvor han ble mottatt av republikkens president, François Hollande, statsminister Jean-Marc Ayrault, utenriksminister Laurent Fabius og innenriksminister Manuel Valls, gjorde Hans Hellighet patriark Bartolomeus av Konstantinopel et broderlig besøk til erkebiskop Gabriel i sete for erkebispedømmet, rue Daru, Paris, tirsdag 11. desember.

I det han kjente til erkebiskopens helsemessige utfordringer over lang tid, ga patriarken i sin hilsen uttrykk for sitt ønske om støtte og bedring til erkebiskop Gabriel.

Patriark Batrolomeus ble ledsaget av Metropolit Emanuel av Frankrike og biskop Athenagoras av Sinope. Etter å ha besøkt og æret alteret i St. Alexander Nevsky katedralen ga han en kort hilsen. Deretter hadde han en samtale med erkebiskop Gabriel i hans leilighet sammen med fader Jean Gueit, Protopresbyter av den økumeniske tronen og nestleder i erkebispedømmet Michel Sollogoub, sekretær i styret for erkebispedømmet, og Alexander Victoroff, kasserer for bispedømmet , og hierodiakon Athanasius, sekretær for biskop Gabriel.

Under denne varme samtalen understreket Hans Hellighet, patriarken av Konstantinopel, de sterke båndene til erkebispedømmet, og bekreftet sin vilje til å bevare det under sin velvillige og faderlige beskyttelse.

Paris, 12 desember 2012