Lavrov om kristne i Midtøsten

Sergei Lavrov. 
Sergey Lavrov: Vi er bekymret for situasjonen til kristne i Midtøsten

Moskva, 28. november 2012


Russlands utenriksminister Sergey Lavrov deltok på møtet i Imperiale ortodokse palestinske samfunnets styre som fant sted i Samfunnets hovedkvarter i Moskva.

Lavrov understreket i sin hilsen  likheten av standpunkter mellom utenriksministeriet og Den russisk-ortodokse kirken på behovet for å konsolidere humanitære forhold mellom folkene i Russland, Midt-Østen og Nord-Afrika, og for å sikre Russlands humanitære og kulturelle nærvær i Det hellige land .

Statsråden støttet turen som ble foretatt av Hans Hellighet patriark Kirill til Midtøsten, og bemerket at det siste patriarkalske besøk til Det hellige land levende viste rollen Den russisk-ortodokse kirken har for å skape fred og harmoni i regionen.

Mr. Lavrov uttrykte også bekymring over muligheten for at "den arabiske våren" i enkelte stater  resulterer  å bli overtatt av ekstremistiske grupperinger som ville tillate diskriminering av bestemte etniske konfesjonelle grupper. «I første omgang er vi absolutt bekymret for skjebnen til kristne", sa han.

Han pekte også på den høye betydningen av uttalelsen fra IOPS styret  "Om beskyttelse av kristne i Midtøsten og Nord-Afrika" og sier at hans departement vil instruere sine avdelinger, inkludert den i FN, for å gjøre en aktiv bruk av dette dokumentet i sitt diplomatiske arbeid.

Mr. Lavrov avsluttet sin tale og sa at Russlands Utenriksdepartementet alltid har  verdsatt bidraget fra IOPS til forsvar av fred, stabilitet og styrking av den russiske statens autoritet i Det hellige Land '.

pravoslavie.ru