Patriark Ignatius IV har fått slag


Patriarch Ignatius 
Patriark Ignatius IV av Antiokia har fått slag
Mandag 3. desember ble Hans hellighet patriark Ignatius IV av Antiokia og Hele Østen innlagt på St. Georg sykehus i Beirut etter å ha fått slag.

Det opplyses at den 91-år gamle patriarken var i kritisk, men stabil tilstand. Han er fortsatt på sykehusets intensivavdeling, hvor ifølge kilder blir behandlet av spesialister.

Patriark Ignatius har vist stor vilje til å ta ansvar for vestlige protestantiske troende, både prester og legfolk som ønsket å komme inn i Den ortodkse kirke, ved å opprette menigheter og ordinere prester. Det engelske prostiet ble opprettet i 1995 etter at mange prester og legfolk forlot Church og England pga ordinering av kvinnelige prester. Det livskraftige prostiet består i dag av 22 menigheter og misjoner med et presteskap på 25. Menighetene i England fremstår helt engelske med engelsk presteskap og språk, mens menighetene har mange nasjonaliteter. Også i USA har den Antiokenske kirken vist stort ansvar ved å innlemme menigheter og enkeltpersoner som ikke lenger klarer å være medlem av sine kirker.

Vi oppfordrer alle til å huske på patriarken i bønn i denne vanskelige tiden for kirken med krig og ufred.