Angrep på koptisk kirke hindret i julen
Den egyptiske hæren hindret et forsøk på å angripe en koptisk kirke i Rafah på grensen byen mot Gaza da de kristne skulle feire jul. Hæren stoppet en bil  fullpakket med eksplosiver og våpen. En annen bil med maskerte menn kjørte bort.  
Egypts koptiske minoritet feirer sin første jul med islamistisk styre med et klima av frykt og usikkerhet for fremtiden, selv om president Mohammed Morsi har lovet å være "president av alle egypterne." I september ble det rapportert  at flere koptiske familier fra Rafah hadde flyktet fra byen på Sinai-halvøya  som grenser til Gazastripen, etter å ha mottatt drapstrusler fra islamister. Egyptiske myndigheter mente at det planlagte angrepet kunne ha blitt rettet mot en militærleir under bygging i nærheten av kirken. De sier at kirken har ligget forlatt for de siste to årene etter at den ble brent i kjølvannet av den landsdekkende opprøret som styrtet regimet til tidligere president Hosni Mubarak i februar 2011. Det var ikke umiddelbart klart hvem som sto bak det planlagte angrepet, men en sikkerhetskilde sa at gjerningsmennene var "sannsynligvis radikale islamister som sikkerhetsstyrkene har fulgt i flere måneder." Morsi, som kommer fra det mektige muslimske brorskap, besøkte Sinai-halvøya i oktober for å møte og berolige koptiske familier, og fortelle dem at "Din sikkerhet er vår sikkerhet". 
Egypts koptere, som utgjør seks til 10 prosent av landets befolkning på 83 millioner, har jevnlig klaget over diskriminering og marginalisering og har også vært målet for mange sekteriske angrep. En av de verste tilfeller av vold skjedde 1. januar 2011 da 23 mennesker ble drept i et angrep på en koptisk kirke i middelhavsbyen Alexandria. Sinai, en tynt befolket halvøy med mange lukrative turiststeder i sør og skyggefulle islamistiske militante i nord, er et viktig transittland  for våpensmugling til Gaza som er styrt av den islamistiske Hamas-gruppen.Sikkerheten i ørkenen og det  fjellrike området kollapset etter opprøret som styrtet Mubarak.