Metropolitt Tikon ledet ortodokse kristne i "March for Life"


Ortodokse  biskoper, prester, seminarister og og mange  troende  i alle aldre sluttet sluttet opp om pro-life´s protestmarsj  i USAs hovedstad Washington DC, fredag ​​25. januar 2013.

Hans Hellighet, Metropolitt Tikhon (OCA), ledet de troende frem til USAs Høyesteretts for å protestere mot 40 år med abort i USA. I tillegg var Metropolitt Nataniel av Detroit, erkebiskop Benjamin av San Fransisco, erkebiskop Nikon av Boston, Erkebiskop Melkisedek av Pittsbourg og flere andre biskoper. Også studenter fra hl. Tikon og hl. Vladimir seminarer deltok under sine bannere. De troende bar faner og ikoner mens de sang hymner.


Metropolitan Tikhon talte til deltagerne og ledet i bønn for ofrene for abort på vei opp Constitution Avenue til USAs høyesterett.
Etter marsjen samlet demonstrantene seg i hl Nikolai-katedralen for feiring av den store Vesper.


"Ortodokse kristne har deltatt i marsjen i fire tiår," sa erkeprest John Kowalczyk, en pro-life aktivist og med-grunnlegger av den ortodokse tilstedeværelse i den årlige samlingen. "Tilstedeværelsen av våre biskoper, prester, seminarister, og troende og spesielt unge i vår kirke, står som et vitnesbyrd  om livets hellige gave  som fortsatt blir utfordret i vårt land."  OCA