ERKEBISKOP GABRIEL TREKKER SEG TILBAKE
 

Erkebiskop Gabriel har informert medlemmene av bispedømmerådet at på grunn av  at hans helse har forverret seg, så har han bestemt seg for å trekke seg tilbake. Han har skrevet om dette til Hans Hellighet den økumeniske patriarken, og ber ham om å akseptere hans forespørsel om å fratre av helsemessige årsaker (artikkel 40 av de Bispedømmets vedtekter). Datoen for erkebiskopens pensjonering  er 15. januar.

Erkebiskop Gabriel, som også er rektor ved  Alexander Nevsky katedralen, har informert rådet at inntil valget og tronstigning av hans etterfølger, har han nominert erkeprest Alexis Struve å erstatte ham i katedralen som midlertidig rektor.

Funksjonen som rektor ved  Saint-Serge instituttet vil bli holdt midlertidig ved Locum Tenens i erkebispedømmet, sammen med dekan ved instituttet.

Et brev ble lest opp av erkebiskop Gabriel til presteskapet og trofaste i erkebispedømmet. Det er besluttet å distribuere dette brevet til sogneprester og sette den på bispedømmets nettsider.

Patriark Bartolomeus vil utnevne Locum Tenens som skal være ansvarlig den daglige virksomhet og lede den ekstraordinære generalforsamling. Inntil Locum Tenes er utnevnt skal erkebiskop Gabriel nevnes i gudstjenestene.

http://www.exarchate.org.uk/communiqu%C3%A9-diocesan-office-retirement-archbishop-gabriel

http://www.exarchate.org.uk/pastoral-letter-archbishop-gabriel-his-retirement