Metropolitt Tikon av Amerika og Canada innsatt i embetet (OCA)


Søndag 27. januar 2013 ble Hans hellighet Tikon, erkebiskop av Washington, Metropolitt av hele Amerika og Canada  innsatt i Hellige Nikolai-katedralen i Washington, DC.

Til stede ved tronstigningen var medlemmer av den hellige bispesynoden i Den ortodokse kirken i Amerika  og gjester som representerte flere ortodokse kirker i Nord-Amerika og i utlandet. Metropolitt Tikon ble valgt til primat av OCA  på den 17. All-Amerikanske konsil som ble avholdt  tirsdag 13. november 2012.

Han ble født Marc R. Mollard i Boston, MA den 15. juli 1966 og tilhørte den episkopale kirke. I 1989 ble han tatt opp i den ortodokse kirken  og høsten samme år begynte han studier ved Saint Tichon Seminary. Ett år senere gikk  han opptatt som novise inn i  hl Tikon kloster.  Han ble tildelt Master of Divinity  fra Saint Tichon Seminary i 1993 og har undervist i Det gamle testamente.

I 1995 ble han tonsurert til det lille Skjema med navnet Tikon, til ære for hellige patriark Tikon, opplyser av Nord-Amerika. Senere samme år ble han ordinert til det hellige diakonatet og det hellige prestedømme ved hellige Tikon kloster. I 1998 ble han opphøyet til rang av igumen, og i 2000 til rang av arkimandritt.

I desember 2002 ble han utnevnt til assisterende abbed av hellige Tikon kloster. To år senere, 14 februar, 2004, ble han vigslet til biskop i klosterkirken ved hellige Tikon av Zadonsk klosteret. 9. mai 2012, ble han opphøyet til verdighet av erkebiskop.

OCA