Hundretusener deltok i "march for Life" i Washington


Anti-abortion protesters attend the March for Life on January 25, 2013 in Washington. (AFP Photo / Brendan Hoffman)
 
Hundretusener av pro-life aktivister samlet seg på Mall i Washington DC 25. januar  for å sende et klart budskap til politikerne i Capitol og hele landet: 40 år er for lenge, abort må ta slutt! I løpet av disse årene er 55 millioner babyer blitt drept av abort i USA.

 
Deltagelsen var mye større enn hva arrangørene hadde forutsett. Alle hoteller i DC området var fulle. Fjorårets marsj ble anslått til rundt 400 000 deltakere, sannsynligvis var det en halv million eller mer i år. Folk hadde med plakater og deltok under salmesang.

   

Marsjen ble åpnet med bønn og Kardinal Sean O'Malley kunngjorde til jubel at pave Benedikt  nettopp hadde twitret sin støtte til demonstrantene. "Jeg deltar i marsjen selv lagt unna  og ber om at politiske ledere vil beskytte det ufødte liv og fremme en kultur for livet", twitret paven fra sin @ Pontifex konto.


Og selv om sjansene for en politisk nasjonal pro-life  seier kan virke like dyster som været på en overskyet vinterdag, så vil vi en dag seire fordi kjærligheten og sannheten alltid vil seire, sa politikere som deltok.
 
"Kan en nasjon overleve som ikke respekterer livets hellighet? Kan en nasjon unnfanget i frihet bære hodet høyt hvis det benekter beskyttelse av de yngste og mest sårbare av sine borgere? Jeg tror store nasjoner og store sivilisasjoner springer ut fra et folk som har et moralskt kompass. Vår nasjon er i drift, drift i en villmark hvor rett og galt er blitt underlagt en hedonisme for øyeblikket. Meningsmålinger viser at det store flertallet av aborter - ikke er etter voldtekt, incest, eller mors helse - men ut fra personlig bekvemmelighet", sa senator Paul. "Jeg tror landet vårt er i behov av en vekkelse og åndelig rensing,"