Halki seminaret får tilbake 1900 mål fra Tyrkia
 
Tyrkias besluttet den 11. januar å gi tilbake 1900 mål med skog til det greske ortodokse Halki  Seminaret i İstanbul. Ifølge vedtaket, vil eiendommen bli gitt til seminarets eier, Aya Triada klosterets stiftelse. Dette er den største tilbakeføring av eiendom til en minoritetsgruppe i  Tyrkias historie. Halki seminaret som ble etablert i 1844 på øya Heybeliada, ble  stengt i 1971 med en lov som plasserte religiøs og militær utøvelse under statlig kontroll. Det var den eneste skolen der Tyrkias greske minoritet utdannet sine prester. Den teologiske skolen som en gang trente generasjoner av gresk ortodokse ledere, inkludert den nåværende patriarken Bartolomeus, har uteksaminert 900 personer.
 
Regjeringen lover å returnere all konfiskert fast eiendom som tilhører minoritetsgrupper  i Tyrkia, et langt skritt mot å utvide rettighetene til minoriteter i landet.
 
Tyrkias befolkning på nesten 75 millioner er hovedsakelig muslimsk, men omfatter ca 65 000 armenske ortodokse kristne, 20.000 jøder, 15.000 syrerne  og ca 3500 gresk-ortodokse kristne. Mens armenske grupper har 52 og jødiske grupper har 17 stiftelser, har grekerne 75. Noen av eiendommene som er beslaglagt  inkluderer sykehus, skoler og kirkegårder.